SketchUp – tiedostot

SketchUp-tiedostoa käsiteltäessä sinulla voikin olla kolme erilaista tiedostoa koneellasi: alkuperäinen skp-tiedosto, varakopiotiedosto skb ja automaattitallennustiedosto.

Skp-tiedostot ovat varsinaisia SketchUpin tiedostoja.

SketchUp tekee lisäksi varakopiotiedoston aina kun tallennat suunnitelmasi. Varakopio on käytännössä edellinen versio Skp-tiedostosta.

Windows-käyttöjärjestelmässä varakopion nimi on muotoa “Tiedostonimesi.skb”. OS X -käyttöjärjestelmässä varakopiotiedoston nimi on muotoa “Tiedostonimesi~.skp”.

Varakopiotiedosto tallentuu samaan kansioon työtiedoston kanssa.

Lisäksi SketchUp tekee automaattitallennuksen (oletuksena viiden minuutin välein). Automaattitallennustiedoston nimi on muotoa “AutoSave_Tiedostonimesi.skp”.

Eli sinulla voi olla työskentelyn aikana kolme erilaista tiedostoa koneellasi: alkuperäinen skp-tiedosto, varakopiotiedosto skb ja automaattitallennustiedosto.

Automaattitallennustiedosto pidetään kunnes itse tallennat tiedostosi. Mikäli SketchUp kaatuu, voit palauttaa automaattitallennustiedoston mukaisen tilanteen.

Mikäli et ole vielä tallentanut tiedostoa kertaakaan, automaattitallennuksen tiedosto menee Windows-käyttöjärjestelmässä Tiedostot-kansioon ja OS X:ssä SketchUpin Autosave-kansioon.

Kun olet tallentanut oman tiedostosi, automaattitallennus tallentuu samaan kansioon kuin oma tiedostosi.

Voit säätää automaattitallennuksen asetuksia:
– Window-valikko (Mac: Sketchup-valikko) > Preferences > General